Kanin som på Malta

Kanin som på Malta er kanin marinert og kokt i rødvin og servert med enten potetmos eller ovnsbakte småpoteter. 1 kanin er vanligvis passe til 2 personer, men det er viktig at marinaden dekker kaninen, så det er litt vanskelig å forutse mengde rødvin. Selv om du lager retten av 2 kaniner, kan det hende det holder å gange oppskriften med kun 1,5. God rødvin er viktig i denne retten, så velg en som er fruktig.

1 kanin

Rødvin så det dekker

Litt smør og olje til steking

6 fedd hvitløk, hele

2 løk i strimler

2 laurbærblader

Kyllingfond

Pepper

Frosne erter

Ev. maisennajevner

Del kaninen i 8 deler slik: Skjær av lårene, skjær av bryststykkene og del skroget i 4 deler.

Legg alle delene i en gryte, hell over rødvin så det dekker og tilsett hvitløk, løk og laurbærblader. La kaninen ligge i marinade, helst over natten, men minimum i 6 timer. Ta opp kaninen fra marinaden rett før du skal brune den. Varm opp smør og olje i en stekepanne og brun kaninbitene på alle kanter. Samtidig koker du opp marinaden og legger kaninen tilbake i den, etter hvert som den er ferdig brunet. Kok kaninen i 2 timer, den første timen under lokk og den andre uten, så marinaden tykner til en god saus. Smak til med pepper og kyllingfond, til du synes den er passe salt. Om du vil ha tykkere saus, kan du røre inn litt maisenna mot slutten av koketiden.

Hell i frosne erter, kok opp og server kanin som på Malta.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese