Tapasrestepizza

Tapasrestepizza er en supert når du har tapasrester. Vi spiser tapas ganske ofte og mye av grunnen er at det kan varieres nesten i det uendelige.

Oppskrift på pizzabunn finner du her.

Etter å ha forstekt bunnen, smører jeg på pizzasaus. Min består av hakkede tomater (helst Mutti), finhakket løk, hvitløk, oregano, salt og pepper. Alt kokes lenge, til den smaker naturlig søtt.

Deretter legger jeg på osterestene etter tapasen. Her har jeg brukt diverse spanske oster, som selges i 5-pakk, spesielt beregnet til tapas. Du kan selvfølgelig bruke de ostene du vil, men jeg anbefaler at du bruker ihvertfall èn som er vellagret og kanskje en blåskimmelost (ja da, det smaker godt på pizza, selv om du ikke liker det på brødskiva).

På toppen har jeg lagt ananas, soltørket tomat i stimler, småtomater delt i to, syltet paprika, rødløk i strimler og forskjellige pølser (både spekepølser og pølser beregnet for grillen). Det smaker også godt med serranoskinke på. Om du legger den på toppen og steker den, blir den litt som bacon. Du kan også vente med å legge den på til etter stekingen, det smaker også godt.

Pizzaen stekes videre på høy temperatur, til den er gyllen og fin.

Tapasrestepizza
Tapasrestepizza

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese