Karamellsaus med salt

Karamellsaus med salt passer til is og flere andre desserter. Den er også deilig til f.eks. eplekake. Den smaker aller best lunken, men den er deilig når den er kald også.

150 g sukker

75 g romtemperert smør

3 dl varm fløte

2 klyper maldonsalt

Smelt sukker i en sautépanne (stekepanne med høye kanter) på middels varme. Sukkeret skal nå bli til karamell. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet (da vil sukkeret krystaliseres). Hvis du føler du må røre, så vend heller på kjelen. Når sukkeret har blitt til karamell tar du kjelen av den varme platen og tilsetter smør. Nå kan du røre. Sett kjelen tilbake på varmen og rør til smøret har smeltet. Det er ikke sikkert smøret vil blande seg skikkelig med karamellen, men ikke få panikk, når du tilsetter fløten og rører vil alt bli bra.

Tilsett fløte, litt av gangen. Når all fløten er tilsatt lar du karamellsausenen småkoke i 3-4 minutter mens du rører. Tilsett maldonsalt og smak til. Sil karamellsausen, slik av eventuelle harde klumper blir fanget opp. Karamellsaus med salt kan brukes lunken på isen, men du kan også la den avkjøles i kjøleskapet, den vil da bli tykkere.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese