Deilig søndagskylling med estragon

Deilig søndagskylling med estragon er en videreutvikling av en rett fra en av de eldste kokebøkene mine. Jeg er fan av mat hvor alt kan lages sammen i ovnen. Denne retten smaker godt av estragon, som er min favoritturt til kylling.

1 kylling

10 poteter i skiver

2 hvitløk, finhakket

2 løk, strimlet

1/4 kål, finstrimlet

4 gulrøtter, revet

2 ss tørket estragon

Salt og pepper

1 dl kyllingkraft, ev. vann og kyllingfond

Smør en stor ildfast form med litt olje. Legg i potetskiver, finhakket hvitløk, strimlet løk, finstrimlet kål og reven gulrot.  Krydre med estragon, pepper og salt. Hell over kyllingkraft. Sett formen i ovnen på 200 grader, mens du gjør klar kyllingen.

1 potte frisk estragon

1 ts salt

3 ss tørket estragon

1/2 ts pepper

200 g smør

Fyll kyllingen med frisk estragon og krydre den med salt, pepper og 1 ss tørket estragon. Legg den på en rist over den ildfaste formen, slik at dryppet fra kyllingen gir smak til grønnsakene. Stekes videre ved 200 grader, langt ned i ovnen. Smelt smør og rør inn masse estragon, litt salt og pepper. Kyllingen smøres med denne blandingen hvert kvarter hele steketiden. Snu kyllingen når den har fått fin farge på oversiden. Når den har fått fin farge under også, er den trolig klar. Sjekk om det kommer klar kraft ut, ved å stikke en spiss kniv inn ved låret. Om det kommer blod, må den stå litt til. Det tar ca. 1-1,5 time, avhengig av størrelsen på kyllingen.
Server deilig søndagskylling med estragon med valgfrie grønnsaker, f. eks. med litt frisk salat med litt frisk salat.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese