Pão de Queijo (Brasiliansk ostebrød)

Pão de Queijo er kanskje favorittbrødet mitt. Melet kjøpes i asiatiske butikker. I Brasil serveres brødet varmt til frokost, men det smaker like godt til lunsj eller som tilbehør til supper og gryteretter.

2,5 dl H-melk

1,25 dl nøytral olje, f.eks. raps

1 ts salt

3 dl tapiokamel (fås kjøpt i asiatiske butikker)

2 store egg

3 dl revet parmesanost

Sett ovnen på 230 grader.

Kok opp melk og olje i en gryte over middels varme, rør av og til. Ta gryten av varmen, tilsett tapiokalmelet og rør godt. Deigen vil være kornete dette tidspunktet.

Hell deigen over i en kjøkkenmaskin og la den avkjøles. Elt deigen i noen minutter med middels hastighet til den blir glatt ut og er kald nok til at du kan ta på den. Tilsett eggene, ett av gangen, mens du elter. Tilsett osten og elt videre til alt er godt blandet. Deigen skal nå være veldig klebrig, elastisk og myk med konsistens som en litt løs bolledeig.

Nå skal deigen deles i fine brød. Bruk en bolle med vann og en isskje. Dypp skjeen i vannet, ta biter av deigen med skjeen og sett den med litt mellomrom på bakepapir, kledd med bakepapir (ca. 12 per stekebrett). Dypp skjeen i vannet før du tar en ny bit av deigen.

Sett brettet i ovnen og senk varmen til 175 grader. Stek i 15 minutter til brødene har hevet seg, er tørre på utsiden og de begynner å bli gyllenbrune under. Avkjøl i noen minutter før de spises varme.

Tips:

Om du vil fryse dem, gjøres det når de er ustekte, etter de er lagt på stekebrett. Når de er frosne, kan de legges over i en pose og settes på stekebrettet igjen når de skal brukes. Steketemperaturen og tiden blir den samme som om de blir stekt med en gang.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese