Smørdampede rotgrønnsaker

Smørdampede rotgrønnsaker er deilig tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter. Jeg liker å dele dem i veldig små teringer og servere dem med litt tyggemotstand. Om du skal servere gjester, kan de gjøres helt klare i god tid og smørdampes rett før serving. Denne porsjonen er passe til 4 – 6 personer.

2 gulrøtter

1 persillerot

1/2 purre

4 ss smør

1,5 dl vann

½ ts salt

½ ts pepper

Skrell og del grønnsakene i små terninger og purren i strimler. La dem koke lett møre i en kjele med smør, vann, salt og pepper, ca. 5-10 min. avhengig av hvor små du har kuttet dem. De smaker best om de får ha litt tyggemotstand.

Smørdampede rotgrønnsaker
Smørdampede rotgrønnsaker

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese