Tradisjonell spansk paella

Tradisjonell spansk paella smaker fantastisk, regnes som Spanias nasjonalrett og er en av mine favorittretter derfra. Denne oppskriften er passe til 8 personer

Urteblanding:

2,5 dl finhakket bladpersille

1/2 dl nypresset sitronsaft

1 ss olivenolje

2 store, finhakkede hvitløksfedd

Kjør alt i en foodprosessor eller stavmikser og sett til side til den skal brukes.

Paella:

2,5 dl vann

1 ts safran

5 dl kyllingkraft

8 scampi

1 ss olivenolje

8 kyllingklubber

4 kyllingbryst

2 dl spansk chorizo i små terninger

1 dl prosciutto eller bacon i små terninger

5 dl finhakket løk

2,5 dl finhakket, syltet paprika

2,5 dl hakkede tomater (helst Mutti)

1 ts paprikakrydder

3 store, finhakkede hvitløksfedd

7 dl arborioris eller annen kortkornet ris

2,5 dl frosne, grønne erter

1 nett blåskjell

0,5 dl nypresset sitronsaft

1 sitron i båter

Fremgangsmåte:

Bland vann, safran og kyllingkraft i en kjele, la det bli varmt (ikke koke) og hold det varmt til det skal brukes. Skrell rekene og sett dem kaldt til de skal brukes.

Varm 1 ss olje i en stor paellapanne eller en sautepanne over middels høy varme og legg kyllingfilet i terninger klubber, dersom de er rå. Stek i ca. 2 minutter på hver side og ta dem ut av pannen. Legg pølse og prosciutto (baconterninger) i den samme pannen, stek i 2 minutter og ta dem ut.

Reduser varmen litt, tilsett løk og paprikakrydder og stek i 15 minutter, mens du rører av og til. Tilsett tomater, syltet paprika og hvitløken og kok i 5 minutter, før du tilsetter risen og koker i 1 minutt til, mens du rører hele tiden. Rør inn urteblandingen, kraften, kyllingen, pølseblandingen og erter. Kok på lav varme i 10-20 minutter, rør jevnlig (sjekk om risen ev. trenger mye mer koketid).

Tilsett blåskjellene, sett på lokk og kok i 5 minutter eller til skjellene åpnes. Kast eventuelle uåpnede skall. Legg på reker og kok til de er gjennomkokte. Hell over sitronsaft, fjern paellaen fra varmen og dekk den med et håndkle. La den hvile i 10 minutter, før du serverer med sitronskiver.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese