Hva skal du servere 17. mai? Det er hyggelig å gjøre litt ekstra på nasjonaldagen, men det er også greit at man har tid til å kose seg. Jeg har satt sammen en meny som man kan forberede det meste dagen i forveien.
Velkomstdrink: 17. maidrink
17. maidrink har en mild og god blåbærsmak og passer godt når feiringen har roet seg og jeg har tid til å kose meg litt. Du kan gjerne bruke frosne bær, så drinken holder seg kald lenger.

Forrett: Gratinerte krepsehaler
Gratinerte krepsehaler er en nydelig forrett eller lunsjrett. Om du kjøper f.eks. Jacobs, eller en annen ferdig hollandaisesaus, er det ikke mye jobb heller.

Hovedrett: Grillspyd med appelsinsaus
Grillspyd med appelsinsaus smaker friskt og godt i varmen. Disse er med storfekjøtt, løk og paprika og i tillegg til sausen, serverer jeg med grillet maiskolbe.

Dessert: 17. maikake i porsjonsglass
17. maikake i porsjonsglass er både velsmakende og hyggelig å sette på bordet, enten som dessert, eller til kaffen.
Denne ostekaken både ser ut som og smaker av 17. mai og kan gjerne gjøres klar dagen i forveien og pyntes når den skal brukes.

Kake: Nøtteterte
En deilig kake til kaffen og min barndomsfavoritt, som også kan lages dagen i forveien, nøtteterte.
Hipp hurra og gratulerer med dagen!
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.