Gratinerte krepsehaler

Gratinerte krepsehaler er en nydelig forrett eller lunsjrett. Om du kjøper f.eks. Jacobs, eller en annen ferdig hollandaisesaus, er det ikke mye jobb heller. Oppskriften er passe som forrett til 8 personer.

2 pk ferdig hollandaisesaus

1/2 dl fløte, pisket til krem

3 ts karripulver

1 ts dijonsennep

3 bokser krepsehaler i lake, avrent, skylt og tørket

1 potte frisk dill

200 g revet ost

Rør sammen hollandaisesaus, krem, karripulver og dijonsennep.

Plasser 1 kvast dill og 3 krepsehaler i hver grop i snegleformer av porselen (ev. 18 kreps med dill i andre ildfaste porsjonsformer). Bre over sausen. Dryss over revet gulost. Sett i ovnen under grillelement på 250 grader, til osten har smeltet. Server umiddelbart.

Om du skal servere retten som lunsjrett, smaker det godt med ristet brød, som er smurt med en blanding av olivenolje og hvitløk før den brunes i tørr panne eller i toastjern. Du finner flere andre brødoppskrifter, både tradisjonelle og varianter fra hele verden her.

 

Gratinerte krepsehaler
Gratinerte krepsehaler

 

Du finner flere spennende, fristende og varierte skalldyroppskrifter, med både krepsehaler og andre skalldyr, fra fjern og nær her.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese