Grillspyd med appelsinsaus

Grillspyd med appelsinsaus

Grillspyd med appelsinsaus smaker friskt og godt i sommervarmen. Disse er med storfekjøtt, løk og paprika og i tillegg til sausen, serverer jeg med grillet maiskolbe.

Sausen:

Skall og saft av 4 appelsiner

1,5 dl sukker

3 ss vann

3 ss eplesidereddik

2 ss soyasaus

1 ss kalve- eller kyllingfond

2 ss brun maisennajevner

75 g smør

Skyll appelsinene i lunkent vann og skrell dem med ostehøvel eller potetskreller (NB! Kun det gule). Del skallet i tynne strimler.

Kok sukker og vann på lav varme til det er nesten karamellisert. Tilsett eddiken og la det koke i noen minutter. Tilsett appelsinsaften og skallet og la det koke i noen minutter før de siles av. Spar på strimlene.

Tilsett soyasaus og fond, rør inn maisenna og la det koke i min. 1 minutt. Tilsett smøret, rør til det er oppløst, før du tilsetter appelsinstrimlene og serverer.

Grillspydene:

150 – 200 g storfekjøtt (indre-, ytrefilet eller mørbrad) per person

Løk i store biter

Paprika i store biter

Del kjøttet i store terninger og legg det i BBQ-sausen, gjerne natten over. Om du bruker grillspyd av tre, må disse ligge en stund i vann, før du tar dem i bruk, så de ikke tar fyr. Tre kjøtt, løk og paprika på spydene, legg dem på varm grill og snu dem ofte. Kjøttet skal være rosa inni, akkurat som biff, så ikke grill det for lenge.

Serveres med mais og f.eks. bakte perlepoteter, som du finner oppskrift på HER.

Grillspyd med appelsinsaus
Grillspyd med appelsinsaus

 

Du finner masse spennende oppskrifter på grillmat med tilbehør HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese