Torsk- og laksesuppe med reker smaker godt som forrett og lunsjrett eller som hovedrett, med litt godt brød til. Hjemmelaget fiskesuppe smaker mye bedre enn posesupper og det er slett ikke vanskelig eller spesielt tidkrevende. Denne oppskriften på torsk- og laksesuppe er passe til 4 personer.
2 ss smør
1 finhakket løk
2 store gulrøtter i bittesmå terninger
2 neper i bittesmå terninger
1/2 fennikel
2 dl hvitvin
2 ss fiskefond
1/2 finhakket purre
1 kvast finhakket bladpersille
1 kvast dill
1/2 ts safran
1 ts karri
7 dl fløte
3 dl melk
300 g laks i terninger
300 g torsk i terninger
200 g pillede reker (om du bruker fra lake er det viktig å skylle godt av dem)
Stek løken blank i smør, før du tilsetter hvitvin og koker inn til halv væskemengde. Tilsett fiskefond og grønnsakene og la det trekke i 2 minutter, før du tilsetter fløte, melk, bladpersille og krydder og la det koke i 5 minutter. Tilsett fisken og dill og la det trekke til fisken er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper og rør inn rekene.
Server torsk- og laksesuppe med reker sammen med godt brød.
Om du vil ha en lettere suppe, kan du erstatte fløten med melk, men da kan det være greit å jevne den med litt maisenna.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.