Thịt Kho Tộ – karamellsvin

Thịt Kho Tộ - karamellsvin

Thịt Kho Tộ – karamellsvin er deilig karamellisert svinekjøtt, som kan brukes sammen med ris, nudler, salat eller som fyll i Bánh mì, som er en vietnamesisk baguette.

100 g brunt sukker

1 ss vann

1 kg svinenakke eller annet kjøtt fra svin, som trenger lang koketid, kuttet i 3 cm store biter

4 dl kokosvann

2 sjalottløk, veldig finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

1,5 ss fiskesaus

1/4 ts hvit pepper

Tilbehør:

Rød chili

Finstrimlet vårløk

Koriander

Kok opp brunt sukker og vann i en stor kjele på middels varme under omrøring. Når sukkeret er smeltet, tilsetter du resten av ingrediensene.
Rør godt og juster varmen så det småkoker kraftig. La det småkoke i 1,5 time uten lokk og rør 2-3 ganger underveis.
Etter ca. 1,5 time, når væsken har redusert seg og svinekjøttet er mørt, fortsetter du å steke, mens du rører til kjøttet er karamellisert. Når væsken er borte og kjøttet har fått fin farge, er retten klar. Dryss over chili, vårløk og koriander og server med f.eks. ris, salat og syltede grønnsaker, som er ideelt som tilbehør fordi den friske syren passer godt til det fyldige svinekjøttet.

Du finner oppskrift her.

Thịt Kho Tộ - karamellsvin
Thịt Kho Tộ – karamellsvin

 

Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.