Thịt Kho Tộ med nudelsalat

Thịt Kho Tộ med nudelsalat

Thịt Kho Tộ med nudelsalat er fantastisk godt. Smakene harmonerer perfekt og retten er heller ikke vanskelig å lage.

Thịt Kho Tộ:

100 g brunt sukker

1 ss vann

1 kg svinenakke eller annet kjøtt fra svin, som trenger lang koketid, kuttet i 3 cm store biter

4 dl kokosvann

2 sjalottløk, veldig finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

1,5 ss fiskesaus

1/4 ts hvit pepper

Tilbehør:

Rød chili

Finstrimlet vårløk

Koriander

Kok opp brunt sukker og vann i en stor kjele på middels varme under omrøring. Når sukkeret er smeltet, tilsetter du resten av ingrediensene.
Rør godt og juster varmen så det småkoker kraftig. La det småkoke i 1,5 time uten lokk og rør 2-3 ganger underveis.
Etter ca. 1,5 time, når væsken har redusert seg og svinekjøttet er mørt, fortsetter du å steke, mens du rører til kjøttet er karamellisert. Når væsken er borte og kjøttet har fått fin farge, er retten klar. Dryss over chili, vårløk og koriander og server med f.eks. ris, salat og syltede grønnsaker, som er ideelt som tilbehør fordi den friske syren passer godt til det fyldige svinekjøttet.

Nudelsalat:

340 g tynne asiatiske vermicellinudler (risnudler eller glassnudler)

2 gulrøtter, revet

1/2 agurker i små terninger

1 rød chili i strimler

4 vårløk, strimlet

1 neve koriander

Tilbered nudlene som det er beskrevet på pakken, hell dem over i en sil og skyll under kaldt vann, til de er kalde og hell dem over i en stor bolle. Bland med resten av ingrediensene til salaten.

Dressing:

1,25 dl fiskesaus

1,25 dl riseddik

3 ss sukker

2 fedd hvitløk, presset eller finhakket

¼ ts paprikapulver

Lime

Rist sammen alle ingrediensene til dressingen og hell den over salaten.

 

 

Thịt Kho Tộ med nudelsalat
Thịt Kho Tộ med nudelsalat

Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.