Pai med skinke og blåskimmelost er en nydelig lunsj-, eller middagsrett. Oppskriften er passe til 4 personer. Om du ikke har tid til å lage paibunn, kan du kjøpe ferdig i velassorterte matbutikker.
Mørdeig:
125 g smør
250 g mel
Ca. 1 dl vann
Visp sammen mel og smør med en mikser til smøret er godt fordelt i melet. Tilsett litt og litt vann og videre til du får en fin deig. Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet minimum en time.
Kjevle ut deigen, så den passer i paiformen. Press den godt inntil sidene og litt over kanten på formen, så du kan skjære det bort og få en fin, rett kant på paien. Legg et bakepapir på paibunnen og fyll med tørka erter, så den holder seg flat under første steking. Stek den på 200 grader i 15 minutter, før du løfter ut ertene og lager fyllet. Ertene kan du bruke om og om igjen, når du lager pai.
Fyll:
1 løk, grovhakket
300 g bayonneskinke eller kokt skinke i terninger
100 g sopp i skiver, f.eks. aromasopp eller sjampinjong
1/2 glass sorte oliven i skiver, avsilt
1 paprika i terninger (jeg har brukt gul)
2 vårløk i strimler
3 store egg
2 dl crème fraîche
100 g blåskimmelost, jeg har brukt Danablu i skiver, som er lett å smuldre opp og fordele
Salt og pepper
100 g revet ost, gjerne vellagret

Brun løk og sopp i litt smør, sil av og fordel det utover paibunnen. Legg på skinke, paprika, oliven og vårløk, før du fordeler blåskimmelosten over.
Visp sammen egg og crème fraîche, salt og pepper.

Hell på eggeblandingen og den revne osten og stek paien videre i cirka 30 minutter, til fyllet har stivnet.
Pai med skinke og blåskimmelost kan spises som den er, eller du kan servere den med en frisk og god salat til.

Du finner flere velsmakende paier her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.