Bang bang-kylling

Bang bang-kylling

Bang bang-kylling finnes i mange varianter, men denne er rask og enkel å lage og med en deilig, kremet saus passer til både hverdags og til  familiekos på fredagskvelden. Kyllingen stekes perfekt i ovnen, og middagen er på bordet på ca. 30 minutter! Oppskriften er passe til 4 personer.

Bang bang-saus:
  • 250 g majones
  • 60 g søt chilisaus
  • 1 ss sriracha- eller sterk chilisaus
  • 1 ss honning
  • 1 ss limesaft

Bland ingrediensene til bang bang-sausen i en liten bolle og sett til side.

Kyllingen:
  • 800 g kyllinglår uten bein, med eller uten skinn
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts løkpulver
  • ¼ ts nykvernet sort pepper
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss olivenolje
  • 60 g bang bang-saus (se ovenfor)
  • 1 vårløk i skiver

Legg kyllingen på et skjærefjøl med et ark bakepapir over. Bruk en klubbe eller kjevle til å banke kyllingen jevnt tykk. Del hvert stykke i to vertikalt.

Marinér kyllingen – Legg kyllingen i en stor, grunn bolle og tilsett søt paprika, løkpulver, sort pepper, tamari, brunt sukker og olivenolje. Bruk en tang til å vende kyllingen slik at den dekkes jevnt av marinaden.

Stek kyllingen – Legg kyllingen på den forberedte stekebrettet, slik at den ikke overlapper hverandre. Dette er viktig. Hvis kyllingen er for full i stekebrettet, vil den «dampe», og det vil være mye vanskeligere å få en karamellisert skorpe.

Bruk en pensel til å pensle den reserverte fjerdedelen av bang bang-sausen over hele toppen av kyllingbitene.
Stek kyllingen på 220 grader i 25–30 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt

Servering:
  • Ris kokt etter anvisning på pakken
  • 75 g strimlet rødkål
  • 2 gulrøtter, revet eller julienneskåret
  • 1 agurk, i skiver
  • 1 vårløk, finhakket

Server – Server med dampet ris, rødkål, gulrot og agurk. Drypp over resten av bang bang-sausen og dryss over vårløk.

Bang bang-kylling
Bang bang-kylling

 

Du finner flere spennende og varierte retter fra Kina her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Legg igjen en kommentar