Biff med gremolata og bakt tomat er godt og mettende. Gremolata er en italiensk blanding av bl.a. finhakkede urter, som passer til både kjøtt- og fiskeretter. Den kan lages i forveien og skal serveres kald.
Gremolata:
- 1 pk bladpersille, finhakket
- 2 fedd finhakket hvitløk
- 1 rød chili, finhakket
- 1/2 finhakket rødløk
- 2 finstrimlede vårløk
- 2 dl mangoeddik
- 1 dl sitronolje
- 1 dl olivenolje
Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur mens du tilbereder resten.
Gratinerte tomater:
- 4 tomater, delt i 2
- 100 g revet ost
- 2 ss olivenolje
- 3 ss parmesan
- Salt, pepper og ev. annet krydder eller urter du ønsker
Legg tomatene i en ildfast form. Ringle over olje, salt, pepper og ev.krydder eller urter og dryss på revet ost.
Biffen:
- 4 biffstykker på 180 – 300 g avhengig av hvor sultne gjestene er i ønsket kvalitet
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Krydre biffene med salt og pepper på begge sider og la dem ligge tildekket i romtemperatur i 30 min. Brun dem raskt på begge sider i smør i en stekepanne eller på grillen. Sett panna i ovnen, eller flytt biffene over i en ildfast form og sett dem på 200 grader. Putt inn steketermometer i en av biffene og stek til ønsket temperatur:
Om du vil tilberede biffen i sous vide, finner du temperatur og tid fr de forskjellige stykningsdelene her.
- Rå/lite stekt: 55 grader
- Medium/medium+: 60-65 grader
- Godt stekt: 70 grader
La biffene hvile i noen minutter før servering, så kjøttsaften får satt seg og ikke forsvinner ut, når dere begynner å spise.
Server med favorittpotetene dine. Du finner mange spennende varianter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.