Biff med gremolata og bakt tomat

Biff med gremolata og bakt tomat

Biff med gremolata og bakt tomat er godt og mettende. Gremolata er en italiensk blanding av bl.a. finhakkede urter, som passer til både kjøtt- og fiskeretter. Den kan lages i forveien og skal serveres kald.

Gremolata:
  • 1 pk bladpersille, finhakket
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1/2 finhakket rødløk
  • 2 finstrimlede vårløk
  • 2 dl mangoeddik
  • 1 dl sitronolje
  • 1 dl olivenolje

Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur mens du tilbereder resten.

Gratinerte tomater:
  • 4 tomater, delt i 2
  • 100 g revet ost
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss parmesan
  • Salt, pepper og ev. annet krydder eller urter du ønsker

Legg tomatene i en ildfast form. Ringle over olje, salt, pepper og ev.krydder eller urter og dryss på revet ost.

Biffen:
  • 4 biffstykker på 180 – 300 g avhengig av hvor sultne gjestene er i ønsket kvalitet
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Krydre biffene med salt og pepper på begge sider og la dem ligge tildekket i romtemperatur i 30 min. Brun dem raskt på begge sider i smør i en stekepanne eller på grillen. Sett panna i ovnen, eller flytt biffene over i en ildfast form og sett dem på 200 grader. Putt inn steketermometer i en av biffene og stek til ønsket temperatur:

Om du vil tilberede biffen i sous vide, finner du temperatur og tid fr de forskjellige stykningsdelene her.

  • Rå/lite stekt: 55 grader
  • Medium/medium+: 60-65 grader
  • Godt stekt: 70 grader

La biffene hvile i noen minutter før servering, så kjøttsaften får satt seg og ikke forsvinner ut, når dere begynner å spise.

 

Server med favorittpotetene dine. Du finner mange spennende varianter her.

 

Biff med gremolata og bakt tomat
Biff med gremolata og bakt tomat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Legg igjen en kommentar