Abacate com tuna

Abacate com tuna (avocado med tunfisk) er en velsmakende rett fra Guinea-Bissau. Den passer som forrett, lunsj eller en liten kveldsrett. Til forrett er det passe men 1/2 avocado per pers og til lunsj 2-4 per pers. avhengig av hvor sultne dere er.

150 g tunfisk i vann, avrent
2 avokadoer
1 sjalottløk, finhakket
4 ts tomatsaus med chili eller tabasco
1/2 sitron, kun saften
200 ml fløte, pisket til krem
60 g revet kokos
Salt og nykvernet pepper
Pynt:
4 ss strimlet kokosnøtt, lett ristet i tørr panne
4 minitomater, delt i 4
Friske urter, jeg har brukt karse, men du kan bruke koriander eller bladpersille
Skjær avokado i to på langs, skrap ut kjøttet med en skje, og pass på skallene ikke blir ødelagt.
Legg avokadokjøttet i en bolle og mos det med en gaffel. Bland med tunfisk, pisket krem, tomatsaus, sitronsaft, løk og revet kokos og smak til med salt og pepper. Fyll blandingen tilbake i skallene og pynt med tomater, ristet kokos og litt friske urter.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese