Solbærsild er noe helt nytt for meg, men jeg er veldig glad i solbær og regnet med at det måtte bli godt og det ble det.
Lake:
0,75 dl sukker
1 dl vann
5 ss eddik, 12%
1 laurbærblad
2 pepperkorn
Kok opp alle ingrediensene til laken, la den småkoke under omrøring, til sukkeret har løst seg opp. La laken avkjøle seg helt, før du tilsetter resten av ingrediensene.
Sild:
Avkjølt lake
1/2 dl solbærsirup
6 kryddersildfileter, vannet ut etter anvisning på pakka
1/2 rødløk, i strimler
1/2 dl solbær (ta også med ev. saft som har rent av bærene
Tørk av silden og del den i gaffelbiter. Legg sild, løk, og solbær lagvis i en krukke og hell laken over. La solbærsild stå kaldt i min. 2 dager, før du spiser av den.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Pestomarinerte argentinske villreker smaker aller best med hjemmelaget pesto, men om du ikke har tid til å lage selv, går det fint med ferdigkjøpt også. Om du ikke får tak i argentinske villreker, går det like fint med scampi.
Pesto:
150 g fersk basilikum
3 dl olivenolje
100 g pinjekjerner
200 g parmesan
2 fedd hvitløk
1 ts salt
Kjør basilikum, pinjekjerner, parmesan, hvitløk og olivenolje i en foodprosessor til du får en kremet masse. Smak til med salt.
Pestomarinerte argentinske villreker før steking
Rekene:
1 pk. argentinske villreker
Grillspyd
Pesto
Om du bruker grillspyd av tre, er det lurt å la dem ligge i vann først, så de ikke tar fyr.
Tre rekene på spyd og smør på pesto. De kan med fordel ligge i kjøleskapet en time eller to og marinere før grilling.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Hoagie rolls med biff er en deilig lunsj eller kveldsrett og jeg lager dem gjerne, hvis jeg har biffrester fra dagen før. Om du ikke vil bruke tid på bakingen, kan du bruke baguetter eller mini flutes i stedet.
Hoagie rolls:
500 g hvetemel
3,5 dl lunkent vann (37 grader)
2 ss sukker
1 pakke tørrgjær
1 ts salt
80 g kaldt smør i terninger
Elt alt godt sammen i kjøkkenmaskin i min. 10 minutter. Dekk bollen med et klede og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time. Elt deigen sammen igjen, del den i 8 biter og form til avlange brød på denne måten: Bruk så lite mel som mulig til utbakingen, for jo mer mel du tilsetter, jo seigere blir hoagie rollene.
Klapp hver deigbit flat, til et rektangel med tykkelse på ca 1 cm. Legg dem med langsiden mot deg. Brett den nederste tredjedelen til midten og brett deretter den øverste fjerdedelen (som en konvolutt) mot midten og trykk forsiktig for å forsegle. Snu deigen 180 grader, så den siste bretten vender bort fra deg og gjenta brettingen. Det du gjør er å brette deigen inn i seg selv. Legg hånden forsiktig over midten av deigen, og uten å trykke/trykke ned, rull deigen forsiktig frem og tilbake for å forsterke forseglingen og rull den ut til en stokk. Om nødvendig, klyp sømmen forsiktig sammen. Ta tak i endene og trekk dem forsiktig utover for å hjelpe til med å strekke ut deigen ca. 2-3 cm.
Stapp endene under hoagie rollen, så de ikke synes og legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir. Legg fuktet plastfolie over og la dem heve igjen til dobbel størrelse, ca. 45 minutter. Stek hoagie rolls i ca. 20 min. til de er gyllenbrune og la dem avkjøles, før du skjærer dem opp på langs og fyller dem med godsaker.
Hoagie rolls med biff:
Hoagie rolls (ev. baguetter eller miniflutes)
Indrefilet av storfe (rester av gårsdagens middag)
Løk og paprika, som er surret i litt smør og blitt litt mykt
Tomat
Reven ost
Del brødene nesten igjennom på langs, legg i kjøtt, løk, paprika, tomat og ost. Stek i ovnen på 200 grader i 15 min. og server med ønsket saus, f.eks. chimichurry, som du finner oppskrift påHER.
eller mango- og karridressing, som du finner oppskrift på HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Koteletter i fat er en gammel dansk oppskrift, som gjør kotelettene litt mer spennende. Retten er praktisk i en hektisk hverdag, siden alt utenom risen, gjøres klart i samme form.
4 svinekoteletter á ca. 225-250 g per stk.
150 g bacon i terninger
1 rødløk i strimler
1 boks hakkede tomater
3 dl fløte
1 ts paprikapulver
1 ts oregano
250 gram sjampinjong i skiver
1 ss balsamicoeddik
1 rød paprika i strimler
Persille, finhakket
Salt og nykvernet pepper
Brun kotelettene i smør i stekepannen og krydre dem med salt og pepper. Legg dem over i en ildfast form, som passer akkurat, så du får lagt dem tett, men ikke med overlapp. Brun sjampinjongen i det samme smøret og fordel dem oppa kotelettene. Stek baconet i samme smør og fordel oppa soppen. Brun til slutt løken i samme fett, legg den på toppen av baconet og strø paprika over.
Hell hakkede tomatene (skyll også boksen med litt vann og tilsett det) i pannen sammen med fløte, paprikapulver og oregano og kok opp. Smak til med litt balsamicoeddik, salt og pepper. Hell fløtesausen over kotelettene.
Sett formen litt langt ned i ovnen på 180 grader i ca. 30 – 40 minutter.
Dryss over persille og server koteletter i fat med ris.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Lun soppsalat med karamelliserte valnøtter er nydelig til lunsj, eller som tilbehør til grillmat. Oppskriften er passe til 2 pers.
Valnøttene:
2 ss sukker
3 ss flytende honning
1/2 ts salt
150 g valnøtter
Smelt sukker, honning og salt i en stekepanne. Tilsett nøtter og rør godt, så de er dekket av sukkerblandingen. Bre blandingen utover et bakepapirkledd stekebrett og sett i ovnen på 200 grader i 2 min. Ta ut og la det avkjøles helt, før du tar nøttene fra hverandre. Legg valnøttene i tett glass til de skal brukes.
1 pk aromasopp i skiver
10 sjalottløk, delt i 2, på langs
1 pk bønner, renset
Salt og pepper
1 potte basilikum
God balsamico
God olivenolje
Parmesan
Brun soppen i litt olje. Tilsett løk og bønner og la det steke med til bønnene er kokt, men fortsatt har tyggemotstand. Smak til med salt og pepper. Fordel blandingen på 2 tallerkener, dryss over nøtter og basilikum.
Server lun soppsalat med karamelliserte valnøtter ved å sette balsamico, olivenolje og parmesan på bordet, så gjestene kan forsyne seg selv.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Kyllingsalat med karri og ananas smaker godt på brødskiva, rundstykket eller i en baguette. Jeg synes det kan være godt å lage pålegg selv og denne kyllingsalaten, med god smak av karri, er nok en favoritt. 2 kyllingbryst 1 pose majones 3 ss rømme 1 ss karri 1/2 sitron, saften 1 klype tørket chili 1 boks ananas, finhakket 1/2 rødløk, finhakket 2 ss bladpersille, finhakket Salt og pepper Stek kyllingbrystene og del dem i terninger. Bland alle ingrediensene i en bolle. Den blir bare bedre av å stå litt i kjøleskapet og kan gjerne lages dagen i forveien.Kyllingsalat med karri og ananas
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis. Du kan også følge bloggen på Facebook.
Oberstinnesild er spesialiteten til stefaren min. Den passer perfekt på frokostbordet til jul og er veldig populær i vår familie.
5 kryddersildfileter
1 dl eddik
200 g sukker
10 hele nellikspiker
10 hele pepperkorn
2 store finhakkede løk
3 ss agurkmiks
1 dl ketsjup
1 dl rapsolje
Vann ut silda som det står på pakken og del den i 1 cm store biter. Bland sildebitene med eddik, sukker, nellikspiker, pepperkorn som knuses, løk, agurkmiks, ketsjup og rapsolje. La det stå kaldt i 2 dager før den spises, så smakene får satt seg.
Oberstinnesild
Du finner flere spennende oppskrifter med sild HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
En deilig gryterett med fløtesaus smaker ekstra godt når det er litt ruskete vær. Om du får tak i kantareller, kan du gjerne erstatte soppen i oppskriften med det. Denne oppskriften passer til 4 personer.
800 g oksekjøtt (f.eks. rundbiff)
3 finhakkede løk
1 pk aromasopp
1 pk sjampinjong
2 fedd finhakket hvitløk
1/2 fl. hvitvin
2 laurbærblader
2 ts timian
4 ss oksefond
2 ts rosmarin
2 ts nykvernet pepper
10 poteter
4 gulrøtter
1 bunt persille
3/4 ltr fløte
Start med å brune terninger av oksekjøtt (f.eks. rundbiff). Tilsett løk og brun videre i noen minutter, før du tilsetter soppen i skiver og lar den brunes sammen med kjøttet og løken. Tilsett hvitløk, hvitvin, laurbærblader, timian, rosmarin og pepper og la det koke inn til halv væskemengde. Legg i poteter i terninger, gulrøtter og finhakket bladpersille og rør inn oksefond og fløte. La det småkoke i ca. 1 time, før du smaker til med salt og pepper. Server gjerne gryteretten med godt brød.
En deilig gryterett med fløtesaus
Du finner flere spennende og velsmakende gryteretter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Advent – vi pynter og gleder oss til jul og det er koselig i mørketiden. Jeg bruker en god del tid på pynting og juleforberedelser. Jeg synes alltid det er morsomt å finne frem adventseskene og glede meg over alt jeg ikke har sett på et år.
Spisestue pyntet til advent
Her har jeg lagt på brikker fra Black Design og pyntet med en koselig juledekorasjon fra den lokale Interflorabutikken min.
Advent – vi pynter og gleder oss til jul
De vakre juletrærne og de søte musene har jeg kjøpt hos Karjolen. Det fine med dem, er at de i tillegg til adventstiden, passer godt som juledekorasjon også.
Jeg synes det er hyggelig å pynte i entreen og på gjestedoen også. Det trenger ikke å være så mye, bare et lite snev av lilla og litt levende lys.
Jeg kjøper alltid lilla asaleaer til advent. Jeg synes det er den vakreste av alle juleblomster. Når jeg har pyntet ferdig, er det bare å tenne det første lyset og glede seg til masse hyggelig matlagning og noen fredelige dager i slutten av desember.