Amerikansk burger er saftig og godt og passer til både liten og stor. Du kan lage burgerbrødene selv, eller kjøpe dem ferdige. Du finner oppskrift på hjemmelagde burgerbrød her og om du ønsker grove og sunnere burgerbrød, finner du oppskrift her.
- 1 kg kjøttdeig
- 35 g panko
- 1 egg
- 2 ss worcestershiresaus
- 2 ss melk
- 1 ts salt
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- 1/2 ts sort pepper
Bland kjøttdeig, panko, egg, worcestershiresaus, melk, salt, hvitløkspulver, løkpulver og pepper. Bland for hånd til kjøttblandingen er glatt og smidig, men ikke lenger.
Del blandingen i 6 like store biter og form runde burgere. Lag dem større i diameter enn du vil de ferdigstekte burgerne skal være, for de krymper litt under stekingen. Bruk en skje til å trykke en fordypning i midten av hver burger, så at de ikke blåser seg opp mens de stekes.
Grill eller stek burgerne i 3–4 minutter på hver side. Om du vil ha ost på, legger du på den rett etter du har snudd dem.
Legg burgerne i burgerbrød med ønsket tilbehør, for eksempel salat, rødløk, tomat, sylteagurk og dressing.
Burgerdressing:
- 3 dl crème fraîche
- 100 g majones
- 2 ss ketchup
- 2 ts søt sennep
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ss agurkmix
- 1 ss hvitvinseddik
- Nykvernet salt og pepper
Bland alle ingrediensene sammen og sett dressingen kaldt til den skal brukes.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.