Burgerbrød

Burgerbrød er enkelt å lage selv og de smaker veldig godt. Denne oppskriften gir 16 fine og luftige burgerbrød. Jeg lager ofte dobbel porsjon og fryser ned det jeg ikke bruker, til senere.

4 dl melk

3 dl vann

1 pk gjær

6 ss olivenolje

1 kg hvetemel

1,5 ts salt

2 ss sukker

Varm melk og vann til 37 grader. Smuldre gjær og rør den ut i væsken. Band olivenolje, hvetemel, salt og sukker. Bland inn melkeblandingen og elt alt godt sammen, gjerne med en kjøkkenmaskin. Juster ev. med mer mel eller mer melk. La deigen heve i 1 time, før du deler den i 16 like deler og former fine, runde burgerbrød, som du trykker litt flate og legger på et stekebrett, dekket med bakepapir.

La brødene heve under klede i 30 minutter, før du pensler dem med melk, drysser på sesamfrø og steker dem på 200 grader, litt langt ned i ovnen i ca 15 minutter og har fått fin farge både over og under. Avkjøl på rist. Et godt tips for burgerbrød som skal fryses, er å steke dem 5 min. kortere og steke dem ferdige, når de skal brukes.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese