Angus tri tip med cumberlandsaus og pommes noisette

Angus tri tip med cumberlandsaus og pommes noisette  er skikkelig kosemat. Tri tip er en liten trekantet muskel som sitter på utsiden av låret. Den er også kjent som Cuvette eller California steak. Den minner om en liten culotte, med en fettkappe på den ene siden.

Angus tri tip:

Beregn 200 – 225 g kjøtt per person.

Angus tri tip brunes i smør i stekepanne eller på grill før den helstekes videre på grill eller i ovn. Stekes på 120 grader til ønsket stekegrad (Kjernetemperatur rå: 52-56°C, medium: 58-64°C, godt stekt: 66-68°C).

Om du vil ta den i sous vide, kan den ligge i 6 timer på 55 grader og brunes raskt i smør i panna eller på grillen etter det.

Cumberlandsaus:

1 sjalottløk, finhakket

4 ss rødvinseddik

12 hvite pepperkorn, støtt

1 dl kalvekraft, ev. fond og vann

1/2 dl portvin

1 ts worcestershiresaus

2 ss ripsgele

1 appelsin, kun saften

1 sitron, kun det gule skallet, kokt opp og skjært i strimler

Ev. salt

Kok opp løk, eddik og pepper i en liten kjele og kok ned til 1/3. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra sitronskallet og la det småkoke i 20 min. Smak til med salt og sil sausen over i en bolle. Sett cumberlandsaus kaldt til den skal serveres. Rett før serveringen tilsettes strimlet sitronskall.

Pommes noisettes:

Du kan kjøpe pommes noisettes i frysedisken, eller for et mye bedre resultat, lage dem selv. Du finner oppskrift HER.

Server angus tri tip med cumberlandsaus og pommes noisette med valgfrie grønnsaker. Jeg har brukt romanesco, som er en mellomting av blomkål og brokkoli og tilberedes på samme måte.

Angus tri tip med cumberlandsaus og pommes noisette
Angus tri tip med cumberlandsaus og pommes noisette

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese