Baconsurret kylling med balsamico- og eplesaus

Baconsurret kylling med balsamico- og eplesaus er en lettlikt rett. Om du skal lage den til mange, kan du gange opp oppskriften og bruke langpanna. Oppskriften er passe til 4 pers.

Kyllingformen:

8 baconskiver

700 g kyllinglårfilet, ev. kyllingbrystfilet, delt i to

2 epler i båter

1 pk sopp i skiver

500 g småpoteter, delt i to

2 rødløk i båter

Salt og pepper

Litt frisk timian

Litt olivenolje

1 bunt bladpersille

2 ss pinjekjerner, ristet

100 g revet parmesan

Hell litt olje i en ildfast form, legg i løk, sopp og poteter og krydre med litt salt og pepper. Sett dem i ovnen på 250 grader i 20 min, til potetene er nesten møre.

Del kyllingfiletene i to på tvers, krydre dem med salt og pepper og surr en baconskive rundt hver av dem. Stek dem på begge sider i en stekepanne, til baconet er gyllent.

Senk temperaturen i ovnen til 200 grader, legg i kylling og epler. Dryss over timianblader, salt og pepper og stek videre i 15 – 20 min, til kyllingen er gjennomstekt. Løft ut kyllingen, rør inn persille, pinjekjerner og parmesan og legg kyllingen på toppen igjen.

Balsamicosaus:

1 dl hvitvin

1 dl god balsamico

Honning, fra 2 ss og oppover, etter hvor syrlig sausen er

1 ss kyllingfond

3 ss smør

Salt og pepper

Kok vin og balsamico til halv mengde, før du tilsetter fond og smaker til med honning, salt og pepper. Pisk inn smøret og server. Det er viktig at ikke sausen koker etter du har tilsatt smør.

 

Du finner mange spennende og varierte kyllingoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese