Grillspyd med potetmos

Grillspyd med potetmos

Grillspyd med potetmos er praktisk grillmat, siden både kjøttet og grønnsakene sitter sammen på grillspydet. Det er også unødvendig med saus, siden potetmosen er saftig og grillspydene har god smak av marinaden. Om du bruker trespyd, må de legges i vann en stund, så de ikke tar fyr under grillingen. Oppskriften er passe til 4 personer.

Marinade:

2-3 lime, revet skall og saft

4 ss flytende honning

4 fedd hvitløk, finhakket

6 ss olivenolje

Salt og  nykvernet pepper

Vi legger spydene på nederste rille på grillen og bruner dem raskt på alle sider. Deretter legger vi dem på øverste rille. Der ligger de og godgjør seg til de er klare. Under hele stekingen, smører vi på mer av marinaden. NB! Ikke la dem ligge for lenge. Kjøttet kan gjerne være stekt som biff, rosa i midten. Da får du et saftig og godt resultat.

Grillspydene:

Ingredienser til grillspydene kan varieres etter hva du liker og har lyst på, f.eks. dette:

700-800 g kylling lårfilet, delt i fine stykker, ikke for små, for da blir det fort tørt

2 maiskolber, delt i skiver

2 rødløk. delt i kuber

1 rød paprika, delt i biter

1 grønn paprika, delt i biter

Ananas, delt i biter

Tre ønskede ingredienser på spyd og pensle dem med marinade, så de blir dekket over alt. Hell resten av marinaden over. La gjerne spydene kose seg i marinaden over natten.

Grill spydene til kyllingen er gjennomstekt, men fortsatt saftig. Det er enkelt å sjekke med en spiss kniv. Saften som kommer ut skal være klar. Serveres med potetmos, som du finner oppskriften på HER. Jeg har tilsatt finhakket fressløk i potetmosen.

 

 

Grillspyd med potetmos
Grillspyd med potetmos

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese