Bagels

Bagels er deilig til frokost eller  lunsj. De er fine å fryse og ta opp etter hvert som de skal spises og om du steker dem litt i minste laget, blir de perfekte etter en ny runde i ovnen. Oppskriften gir 24 bagels.

1 pk tørrgjær
10 dl vann
50 g smør, smeltet
4 ss sukker
4 ts salt
1,6 kg hvetemel

Til koking:

2 ss sukker per liter vann

Om du har hastverk, varmer du vannet til 37 grader, for da går hevingen raskere, men jeg foretrekker langsom heving, gjerne over natten på et svalt sted. Elt alle ingrediensene til deigen godt sammen, gjerne i 15 min. før du setter den til heving til dobbel størrelse.

Del deigen i 12 emner og form dem til boller. Om du bruker vekt, er 120 – 125 g per stk. ca. riktig. Klem et hull i hver runding med tomlene. Stikk inn flere fingre og utvid hullene, så bagelsene blir som store smultringer. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett la dem etterheve i ca. 30 – 60 minutter.

Kok opp vann tilsatt sukker i en sautepanne eller vid kjele. Legg i 3-4 bagels om gangen og la dem koke i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem tilbake på bakeplaten og dryss på ønsket pynt. Jeg har brukt sesamfrø. Stek bagels på 220 grader i ca. 20 minutter.

Servering:

Del bagels i to og smør på en ønsket pålegg, f. eks kremost. Pynt med ønsket frukt, bær eller grønnsaker, f.eks. agurk, paprika eller appelsinbåter.

Bagels
Bagels

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese