Bakt søtpotet med gresk kjøttdeig er en lettvinn hverdagsrett. Den smaker aller best med lammekjøttdeig, men du kan også bruke vanlig kjøttdeig eller karbonade, om du ikke får tak i lammedeig.
4 søtpoteter
1 ss olivenolje
150 g fetaost
400 g lammedeig, ev. karbonade-, eller kjøttdeig
1 finhakket løk
2 ss olje til steking
2 dl rømme
3 ss tzatzikikrydder
1 ts salt
1⁄2 ts kvernet pepper
1 pk. reven ost etter ønske
Vask og del søtpoteter i 2 cm tykke skiver. Legg dem på et stekebrett, dekket med bakepapir. Krydre dem med salt og pepper, risle dem med litt olivenolje og la dem bake i ovnen på 200 grader i ca 30 min.
Brun kjøttdeig og løk i olje. Rør inn rømme. Krydre med tzatzikikrydder, salt og pepper.
Legg kjøttdeigblandingen på søtpotetskivene, legg på fetaostterninger og dryss over reven ost.
Stek søtpotetene litt ned i ovnen på 200 grader til osten får fin, gyllen farge.
Server alene, eller med litt gresk salat og tzatziki.
![Bakt søtpotet med gresk kjøttdeig Bakt søtpotet med gresk kjøttdeig](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/IMG_9608.webp?resize=750%2C500&ssl=1)
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.