Bang bang-kylling finnes i mange varianter, men denne er rask og enkel å lage og med en deilig, kremet saus passer til både hverdags og til familiekos på fredagskvelden. Kyllingen stekes perfekt i ovnen, og middagen er på bordet på ca. 30 minutter! Oppskriften er passe til 4 personer.
Bang bang-saus:
- 250 g majones
- 60 g søt chilisaus
- 1 ss sriracha- eller sterk chilisaus
- 1 ss honning
- 1 ss limesaft
Bland ingrediensene til bang bang-sausen i en liten bolle og sett til side.
Kyllingen:
- 800 g kyllinglår uten bein, med eller uten skinn
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts løkpulver
- ¼ ts nykvernet sort pepper
- 1 ss soyasaus
- 1 ss brunt sukker
- 1 ss olivenolje
- 60 g bang bang-saus (se ovenfor)
- 1 vårløk i skiver
Legg kyllingen på et skjærefjøl med et ark bakepapir over. Bruk en klubbe eller kjevle til å banke kyllingen jevnt tykk. Del hvert stykke i to vertikalt.
Marinér kyllingen – Legg kyllingen i en stor, grunn bolle og tilsett søt paprika, løkpulver, sort pepper, tamari, brunt sukker og olivenolje. Bruk en tang til å vende kyllingen slik at den dekkes jevnt av marinaden.
Stek kyllingen – Legg kyllingen på den forberedte stekebrettet, slik at den ikke overlapper hverandre. Dette er viktig. Hvis kyllingen er for full i stekebrettet, vil den «dampe», og det vil være mye vanskeligere å få en karamellisert skorpe.
Bruk en pensel til å pensle den reserverte fjerdedelen av bang bang-sausen over hele toppen av kyllingbitene.
Stek kyllingen på 220 grader i 25–30 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt
Servering:
- Ris kokt etter anvisning på pakken
- 75 g strimlet rødkål
- 2 gulrøtter, revet eller julienneskåret
- 1 agurk, i skiver
- 1 vårløk, finhakket
Server – Server med dampet ris, rødkål, gulrot og agurk. Drypp over resten av bang bang-sausen og dryss over vårløk.

Du finner flere spennende og varierte retter fra Kina her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.