Biff chop suey

Biff chop suey er en klassisk kinesisk rett, som finnes på menyen på alle kinesiske restauranter. Det kan høres merkelig ut med natron, men den mørner kjøttet.

500 g biff

Marinade:

2,5 ss maisenna

2 ss vann

2 ss rapsolje

2,5 ss natron

0,5 ts salt

Bland ingrediensene til marinaden, del biffen i tynne strimler og legg den i marinaden i 20 min, før den stekes i olje.

Saus:

2 ss mørk soyasaus

2 ss lys soyasaus

1 ss asiatisk fond eller kyllingfond

2 ss oystersaus

2 ss ketjap manis

1 ts sesamolje

1 ts ingefærpasta

2 ss maisenna

1 ts hvitløkspasta

Bland ingrediensene til sausen

…..

1 pk sopp i skiver

1 paprika i strimler

3 gulrøtter i skiver

1 boks vannkastanjer

1 boks bambusskudd

1/2 brokkoli i små buketter

1 løk i strimler

2 vårløk i ringer

1 neve ferske bønnespirer (eller fra boks, om du ikke får tak i ferske)

Fres løk og sopp i olje.  Bland biff, grønnsaker og saus og la det koke i noen minutter, til sausen er passe tykk. Servere biff chop suey med ris eller nudler.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese