Bulgogi

Bulgogi er en nydelig, koreansk rett, som kan lages av finstrimlet eller malt storfekjøtt. Jeg har brukt karbonadedeig i denne oppskriften, men du kan også bruke kjøttdeig. Oppskriften er passe til 3-4 personer.

600 g karbonadedeig

8 fedd hvitløk, finhakket

1 stor løk

3 vårløk

4 ss soyasaus

2 ss mirin

1 chili

2 ss brunt sukker

2 ts ingefær

3 ts sesamolje

Pepper

Sesamfrø

Ris

 

Bland karbonadedeig, hvitløk, løk, chili, ingefær, soyasaus, mirin, sukker og pepper i en stor miksebolle. Om du bruker biffkjøtt, blir det best om du lar det marinere i blandingen i 30 minutter, men det er ikke nødvendig når du bruker karbonade- eller kjøttdeig.

Varm opp en wok eller stor stekepanne over høy varme, tilsett matolje og tilsett kjøttblandingen. Hakk deigen i små biter, brun det og la det koke inn, mens du rører av og til,  til all fuktighet er borte, ca. 8 til 10 minutter.

Tilsett nesten all vårløken,  skru av varmen, tilsett nesten alle sesamfrøene og sesamolje og bland det sammen.

Server bulgogi på toppen av nykokt kokt ris eller quinoa og pynt med resten av vårløken og sesamfrøene. 

 

Bulgogi
Bulgogi

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese