Ossobuco med potetmos

Ossobuco er en deilig italiensk tradisjonsrett med kalveskank. Det er smart å lage litt ekstra, for den smaker enda bedre oppvarmet, neste dag. Jeg serverer den med potetmos.

2 løk

4 gulrøtter

2 ss smør

2 ss olivenolje

Salt og pepper

2 finhakkede hvitløksfedd

1 ss revet sitronskall

6 ss olivenolje

8 kalveskankstykker

Litt hvetemel

5 dl tørr hvitvin

2,5 dl kalvekraft (ev. litt fond og vann)

1 flaske hakkede tomater (fra Mutti)

3 kvaster timian

4 laurbærblader

4 ss finhakket persille

Godt med pepper og litt salt

Gremolata:

4 ts revet sitronskall

5 fedd finhakket hvitløk

2 ss finhakket persille

Fres løk og gulrøtter i smør og olivenolje i en jerngryte på middels varme. Tilsett salt, pepper, hvitløk og sitronskall og fres videre i 3 minutter. Ta gryten vekk fra kokeplaten.

Hell olivenolje i en stor stekepanne og varm opp. Bind hyssing rundt kalveskankene, så ikke beina faller ut under tilberedingen og vend dem i hvetemel. Brun dem godt i stekepannen, et par om gangen, på begge sider. Legg skankene over i gryten med grønnsakene. Når alle skankene er brunet, kokes stekepannen ut med hvitvin. Tilsett  kalvekraft og kok opp. Hell kraften over skankene og grønnsakene. Tilsett hakkede tomater, timian, laurbærblader, persille, godt med pepper og litt salt. Væsken i gryten bør stå nesten helt opp på skankene. Tilsett litt vann hvis nødvendig.

Sett gryten på kokeplaten og kok opp, ha på lokk, og sett gryten i stekeovnen på 170 C.

Stek i minimum 2 timer (til kjøttet er helt mørt) og sausen har fått en kremaktig konsistens. Du må snu skankene hver halvtime og dytte dem litt ned i sausen. Hvis det blir for lite væske i gryten, kan du tilsette bitte litt vann.

Et par minutter før servering, tilsettes gremolata, som lages av sitronskall, hvitløk og finhakket persille.

Potetene:

Potetene er kokt og moset med smør og fløte, tilsatt litt finhakket gressløk og smakt til med salt og pepper.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese