Tarte flambée

Tarte flambée er en spesialitet fra Alsace, i Frankrike, men den spises mye i flere av nabolandene også. Den er god alene, men passer godt til et tapasmåltid, eller som tilbehør til suppe.

1 pizzabunn

1/2 beger crème fraiche

1 eggeplomme

1 ts salt

1/2 ts hvit pepper

2 dl reven guryere (ev annen smaksrik ost

2 løk i strimler

300 g strimlet bacon

Lag pizzadeig på vanlig måte. Du finner oppskrift her.

Kjevle ut degen, la den heve litt og forstek den i 5 minutter på høy temperatur.  Smør på en blanding av crème fraiche, eggeplomme, salt, pepper og guryere. 

På toppen legger du løk og bacon. Stek tarte flambée på høy temperatur i ovnen til bunnen er gjennomstekt og den er gyllen og fin.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese