Stekt torsk med barolosaus og annapoteter

Stekt torsk med barolosaus og annapoteter er min favorittmiddag med torsk. Barolo er en fantastisk vin og med en hel flaske av den, er det lett å forstå at sausen blir god.

1 løk, finhakket

6 brune sukkerbiter

1 flaske barolo

2 ss oksefond

1 ss worshestersaus

Salt og pepper

Fres løken i litt smør, sammen med 6 brune sukkerbiter. Når blandingen har blitt som sirup, tilsettes vin, fond og worshestersaus. Kok inn til 1/3 av opprinnelig mengde. Smak til med salt og pepper.

Torsken saltes og pepres, før den legges i ildfast form og settes i ovnen på 200 grader, til den er klar.

Annapoteter:

400 g poteter i tynne skiver

50 g smør, smeltet

1 ts salt

1 ts pepper

Bland alt godt sammen, så potetene får smør overalt. Legg potetene over i ildfaste porsjonsformer og sett dem i vannbad i ovnen på 180 grader til potetene er møre og lekkert brune. Det tar ca. 45 minutter.

Server stekt torsk med barolosaus, sprøstekt bacon og annapoteter med valgfrie grønnsaker. 

Stekt torsk med barolosaus, sprøstekt bacon og annapoteter

Du finner flere velsmakende retter med torsk her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese