Pavlova

Pavlova er en perfekt dessert å servere til mange. Denne oppskriften gir en stor pavlova eller flere små. Jeg pleier å lage bunnene i en størrelse som passer til antall gjester, siden den ikke er så morsom som ferdigpyntet neste dag.

Marengsbunn:

6 eggehviter

2 ts hvitvinseddik

4 dl sukker

1 ts maisenna

1 ts vaniljesukker

Forvarm stekeovnen til 250 grader.

Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Tilsett eddik under visping. Tilsett sukker, maisenna og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

Når massen er blank og smidig bres den ut i en sirkel på en bakeplate kledd med bakepapir. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader.

Stek bunnen i ca. 1 time, da er marengsen sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.

Fyll:

5 dl kremfløte

5 dl  ferdig vaniljekrem

300 g friske bær etter eget ønske

Rett før servering vispes fløten til krem og blandes med vaniljekremen.

Pynt med masse bær og gjerne mynteblader og spiselige blomster. (Beklager at jeg tok stemorsblomstene i hagen, mamma).

Pavlova
Pavlova

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese