Agurksalat med stevia – et sunnere alternativ

Agurksalat smaker nydelig til nesten alle slags fiskeretter. Her er en sunnere variant, med stevia i stedet for sukker. Stevia er en urt som kunn smaker søtt, ikke inneholder kalorier og som ikke påvirker blodsukkeret. Du får kjøpt stevia i helsekostforretninger og den smaker akkurat like godt som sukker i agurksalaten (og i mange andre retter).

2 dl vann

1/2 dl eddik

1/2 ts stevia

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1 agurk

Bland vann, eddik, stevia, salt og pepper. Smak om laken blir god og tilsett ev. mer krydder eller stevia. Skjær agurken i tynne skiver. Jeg bruker ostehøvel, som gjør det enkelt og skivene blir flotte og jevntykke. Legg agurken i eddikblandingen og la det stå og trekke i kjøleskapet i minimum 1 time, gjerne over natten.

Du kan følge bloggen på FB

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å melde deg på her. Det er helt gratis 😊

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese