Kan griser fly? Pig wings med fløtegratinerte poteter og coleslaw

Om griser kan fly? Jeg har ikke sett det noen gang, men de har i vertfall «vinger». Pig wings er laget av en liten del av svineknoken og er saftig og godt kjøtt.

Pig wings:

1 pig wing per person

1 fl. BBQ-saus, jeg liker Baby Rays Hickory & Brown Sugar

Legg pig wings i en lidfast form. Smør dem inn med rikelig med BBQ-saus. Hell på 2 dl vann. Pakk inn hele formen med aluminiumsfolie og sett i ovnen på 100 grader i 10 timer. La dem få en rask runde på grillen eller under grillelementet (uten folien) ved servering, så de får fin farge.

Potetene:

Fløtegratinerte poteter har etter hvert blitt en klassiker , er enkel å lage og passer til mye.

10 poteter i tynne skiver

1 løk i strimler

3 fedd finhakket hvitløk

Salt og pepper

1 boks fløte

1 pk reven ost, gjerne vellagret og flere slag

Legg potetskivene, løken, hvitløken og 1/3 av osten i lag i en smurt, ildfast form.  Dryss litt salt og pepper i mellom. Hell over 1 boks fløte. Settes inn i oppvarmet stekeovn, 200 grader i 1 time. Om det begynner å se tørt ut, tilsettes mer fløte. Strø over ost og stek videre i ca. 20 minutter til, til osten er gyllen.

Coleslaw:

1 pose majones

1 boks creme fraiche

½ lime, kun saften

2 ss sukker

2 ss HP saus

4 ss agurkmiks

1 ss eplesidereddik

salt og pepper

1 pose med ferdigrevet gulrot og kål

Bland alt sammen. Om du har lyst på litt mer jobb, kan du rive gulroten og finsnitte kålen selv.

Er du fortsatt usikker på om griser kan fly? Prøv å lage denne retten selv, så kan du vurdere det.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese