Kje på gresk vis

Kje er kanskje ikke så lett å få tak i. Jeg pleier å kjøpe mange kjelår på Meny ved Lillesand hver sommer og legge i fryseren, så vi kan ta det opp og kose oss med det gjennom hele vinteren. Det er mulig det kan bestilles hos Menybutikker i andre deler av landet, men det har jeg ikke prøvd på. Kjeet, som egentlig er fra slakter Eide, er marinert i en nydelig hvitløk- og urteblanding, og kan varieres ved å velge forskjellig tilbehør.

Denne gangen har jeg valgt å lage en gresk vri på kjeet.

2 kjelår

1 flaske Mutti, hakkede tomater (om du ikke får tak i denne, kan du bruke 2 bokser)

3 finhakkede hvitløk

1-2 glass oliven

4 løk i strimler

1 aubergin i terninger

1 squash i terninger

500 g perlepoteter (eller andre små poteter eller større poteter, delt i 2 eller 4)

Tsatzikikrydder og pepper

Start med å helle hakkede tomater i en langpanne. Tilsett hvitløk, oliven, løk, aubergin, squash og poteter. Dryss over tsatzikikrydder og pepper.

Legg kjeet på toppen og sett i ovnen på 180 grader i 2-3 timer. Det er klart, når potetene er gjennomkokte.

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese