Kje på gresk vis

Kje på gresk vis

Kje på gresk vis er møre, saftige kjelår, som får kose seg på en seng av grønnsaker og en tomatbasert saus. Kje er ikke alltid så lett å få tak i, men om du spør på Meny, kan de ofte skaffe. Kjeet, som egentlig kommer fra slakter Eide i Lillesand, marineres over natten i en nydelig hvitløk- og urteblanding, og kan varieres ved å velge forskjellig tilbehør. Kjelår er ganske små, så det er greit å beregne 2 personer pr. lår.

Denne gangen har jeg valgt å lage en gresk vri på kjeet.

2 kjelår

1 flaske Mutti, hakkede tomater (om du ikke får tak i denne, kan du bruke 2 bokser)

2 ss kyllingfond

3 finhakkede hvitløk

1-2 glass oliven 4 løk i strimler

1 aubergine i terninger

1 squash i terninger

500 g perlepoteter (eller andre små poteter, ev. større poteter, delt i 2 eller 4)

Tzatzikikrydder og pepper

Start med å helle hakkede tomater og fond i en langpanne. Tilsett hvitløk, oliven, løk, aubergin, squash og poteter. Dryss over tzatzikikrydder og pepper. Legg kjeet på toppen og sett i ovnen på 180 grader i 2-3 timer. Det er klart, når potetene er gjennomkokte.


Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese