Reinsdyrfilet med jegersaus smaker godt av solbærsirup og jegermikskrydder. Jeg har valgt å servere med båtpoteter og blomkål, men du kan gjerne bruke andre grønnsaker og kokte poteter eller potetmos også.
200 g reinsdyrfilet per pers
2 ss smør
2 finhakkede løk
1 boks rømme
3 dl fløte
2 pk sopp i skiver
4 ss viltfond
2 ss jegermiks (krydder)
1 dl solbærsirup
Salt og pepper
Løken stekes i en kjele, på lav temperatur i smøret til det har fått fin brunfarge. Mot slutten tilsettes soppen. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Reisdyrfiletene krydres med salt og pepper før de stekes eller grilles i 2 minutter på hver side.
Båtpoteter:
Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sette dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus varmen ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.
Du finner oppskrift på en perfekt potetmos HER.
![Reinsdyrfilet med jegersaus](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/199e6-p1010218-2016656-6-1533705768680.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.