Laks med potetmos og smørdampede grønnsaker

Laks er en veldig velsmakende fisk, som også er enkel å få tak i. Den kan varieres i nesten det uendelige og her her jeg servert den med potetmos, smørdampede grønnsaker og agurksalat. Oppskriften er passe til 4 personer.

600 – 800 g laks

1 ts peppermiks

Salt

Laksen deles i porsjonsstykker, krydres med salt og peppermiks og legges i smeltet smør i en ildfast form. Bakes i ovnen på 180 grader til den får en rosa kjerne, ca. 15 minutter.

Grønnsakene:

2 gulrøtter, skrelt og delt i terninger

1 pk aromasopp

1 finhakket løk

1 pk minitomater, delt i to

Salt og pepper

Fres soppen i smør. Tilsett resten av grønnsakene og damp dem under lokk til gulrøttene er ferdige – litt myke, men fortsatt med tyggemotstand. Smak til med salt og pepper.

Oppskrift på en perfekt potetmos finner du HER.

Agurksalaten finner du flere oppskrifter på HER.

Legg på tallerken, med potetmos i bunnen, deretter de smørdampede grønnsakene, så fisken og agurksalaten på toppen.