Manti – shishbarak

Manti eller shishbarak spises i Tyrkia og Midtøsten. Oppskriften er passe til 4 personer.

Makaronien:

320 g makaroni

Salt

Vann til koking

400 g gresk eller tyrkisk yoghurt

4 hvitløksfedd, finhakket

8 ss av kokevannet

Salt

Kok makaroni al dente (nesten ferdig) i vannet tilsatt godt med salt (se på pakka). Hell over i dørslag, men ta vare på litt av kokevannet. Hell makaronien tilbake i kjelen.

Bland yoghurt, hvitløk, litt salt og 8 ss av kokevannet. Rør det inn i makaronien, når den er ferdigkokt. Smak til med salt og pepper.

Kjøttet:

4 ss olivenolje

2 løk, finhakket

400 g lammekjøttdeig

1 ss libanesisk 7-krydder

1 neve bladpersille, finhakket

salt og pepper

Brun løken i oljen i ca. 10 minutter. Tilsett lammekjøttdeig og hakk den opp under stekingen, tilsett salt og pepper. Når kjøttet begynner å få fin farge, tilsettes libanesisk 7-krydder og halvparten av bladpersillen. Bland godt sammen og trekk av varmen.

Servering av manti:

Litt finhakket persille

Mandelflak

Fordel makaronien på fire tallerkener. Legg på kjøtt, resten av bladpersillen og mandelflakene og server.

Du finner matretter fra alle verdensdeler her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese