Pistasjknuter

Pistasjknuter er en av mine gjærbakstfavoritter. Kunsten med gjærbakst er å ha god tid, eller å finne på noe annet mens du venter på eltingen og på hevingen. Resultatet er vel verdt å vente på. Det er også smart å bake så mye at du kan putte i fryseren og ta opp igjen senere.

7 dl lunken melk

140 g smeltet smør

100 g gjær

2 sammenpiskede egg

160 g sukker

2 ts kardemomme

2 ts salt

1,2 kg mel

1/2 ts bakepulver

Alt eltes sammen og heves lenge, gjerne et par timer.

Fyll:

2 glass pistasjkrem

100 g pistasjnøtter, grovknuste (legg dem i to brødposer utenpå hverandre, legg posene på en fjøl og slå i vei med biffbanker, kjevle eller en liten kjele)

Del deigen i to deler. Kjevle hver del til en rektangulær leiv. Smør på pistasjkremen og dryss over nøttene. Brett 1/3 av deigen over den midtre tredjedelen. Brett den siste tredjedelen over også. Skjær deigen i strimler på 2 cm. Strekk dem ut, samtidig som du vrir endene i hver sin retning og form en knute. Legg dem på brett, kledd med bakepapir. La dem heve under klede i 1 time til. Pensle med sammenpisket egg og dryss på perlesukker. Stekes på 200 grader til de er gylne og fine (ca. 10 – 12 minutter). 

Pistasjknuter smakker aller best når de fortsatt er lune.

Om du ikke får tak i pistasjkrem, lan du lage selv, ved å kjøre :

200 g pistasjkjerner
120 g smør
120 g melis
4 ts sitronsaft

i en hurtigmikser, eller med stavmikser.

Du finner masse gjærbakstoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese