Sjokoladelavakake

I anledning den internasjonale sjokoladedagen, legger jeg ut en liten sjokoladebombe av en dessert. Om du liker sjokoladefondant, vil du garntert like denne deilige dessertkaken også. Lavakaken er garantert mye lettere å lykkes med også, siden ganasjen i midten garantert blir perfekt, selv om du skulle glemme den et minutt eller to i ovnen.

Denne oppskriften gir 8 porsjoner

Ganasj:

400 g mørk sjokolade (om du liker bedre lysere sjokolade, kan du bruke det)

1 dl fløte

Smelt sjokoladen over vannbad. Tilsett fløten under omrøring. Sett i fryseren i minst 2 timer.

 

Kakerøren:

12 ss smør

300 g mørk sjokolade

6 store egg

1 dl lyst, brunt sukker

1 ts vaniljeekstrakt

2 ss grand marinier eller annen likør som passer til sjokolade

6 ss hvetemel

Smelt smør og sjokolade over vannbad. Pisk sammen egg og sukker i en stor bolle. Tilsett vaniljeekstrakt, likør og hvetemel. Hell den smeltede sjokoladeblandingen sakte over i eggeblandingen mens du visper det godt sammen.

Smør porsjonsformer med smør og dryss dem godt med sukker. Fyll opp med røre til ca 1/3 av formen. Legg i 1 kule av ganasjen i hver form. Fyll opp med røre, så det dekker ganasjen.

Stekes på 220 grader midt i ovnen i 11 minutter.  Serveres med vaniljeis eller krem og friske bær.

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese