Eple- og fennikelsaus er nydelig til både rød og hvit fisk. Oppskriften er passe til 6 personer.
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 fennikel, finhakket
1 ss smør
1 eple, skrelt og finhakket
1/2 dl hvitvin
1 ss kyllingfond
1/2 l fløte
Salt og pepper
Blank løk, hvitløk og fennikel i smør. Det skal ikke bli brunt. Tilsett eple, vin og fond og la de koke inn til det nesten ikke er noe væske igjen. Tilsett fløte og la det koke i noen minutter til det tykner litt. Kjør sausen jevn med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
![Eple- og fennikelsaus Eple- og fennikelsaus](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/6E39C353-9F56-4B65-819B-293A97B45EBC.jpeg?resize=750%2C500&ssl=1)
Du finner flere spennende og varierte sausoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.