Fatteh er en velsmakende rett som trolig kommer fra Egypt opprinnelig, men er vanlig over hele Midt-Østen. Ordet fatteh kommer fra det arabiske ordet fatt, som betyr å dele i små biter. Retten består av lag på lag med gode smaker og konsistenser og passer godt til både lunsj, middag og som en meze-rett (arabernes svar på tapas). Du kan erstatte lammedeigen med annet kjøtt, om du ønsker det. Fatteh er en veldig hyggelig rett å sette midt på bordet og dele med familie eller gode venner.
Sausen:
500 g yoghurt naturell
2 fedd hvitløk, revet eller malt
1 ss sitronsaft
2 ss tahini
Salt og pepper
Bland alt godt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.
Pitabrødene:
2 pitabrød, klippet i trekanter
2 ss olivenolje
Legg brødbitene på et stekebrett med bakepapir på. Risle over 2 ss av oljen og bland godt slik at den blir jevnt fordelt. Stek midt i ovnen på 200 grader til de er gyllenbrune og sprø, ca. 5-10 min. Ta dem ut av ovnen og sett legg utover et stort serveringsfat.
Auberginen:
1 aubergine i terninger
2 ss olivenolje
½ ts salt
½ ts pepper
Stek aubergineterningene i 2 ss olje. Smak til med en klype salt og pepper og legg til side.
Kikertene:
200 g kikerter
Hell kikertene, inkl. kraften over i en kjele og kok opp, så de er varme når de skal brukes.
Lammekjøttdeigen:
4 ss olivenolje
2 løk, finhakket
500 g lammekjøttdeig
2 ts spisskummen
2 hvitløksfedd, finhakket
Salt og pepper
1 ss bladpersille, finhakket
1 ss koriander, finhakket
Stek løken gyllen i oljen, tilsett kjøttet, hvitløken og spisskummen stek videre til det får fin farge. Smak til med salt og pepper.
Servering:
Det er viktig å sette sammen retten rett før servering, så ikke det deilige sprøe brødet blir bløtt.
2 ss ristede pinjekjerner
1 klype chiliflak
2 ss granateplekjerner
Ta frem serveringsfatet med pitaterningene. Sil av kikertene og hell dem over brødet. Hell på de stekte aubergine, risle over yoghurtsausen og deretter kjøttet. Dryss over pinjekjerner, granateplekjerner, chiliflak, persille og koriander og server.

Du finner masse spennende mat og drikke fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.