Fish and chips eller fish’n chips

Fish and chips

Fish and chips eller fish ‘n chips er en populær rett som kommer fra Storbritannia, og er godt likt av både store og små. Vi lager det ofte på sommeren, når vi kan fritere ute. Vi har servert det med ertepuré og har erstattet chipsen med båtpoteter i ovnen, men du kan selvfølgelig velge selv. Oppskriften er passe til 4-6 personer

Tartarsaus:

1 pose majones

1 ss agurkmiks

3 ss kapers

1 ts engelsk sennep, eller dijon

Litt finhakket persille

Alt røres sammen, smakes til med salt og pepper og settes kaldt til den skal spises.

Båtpoteter:

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sette dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus varmen ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Ertepuré:

1 pose frosne erter

100 g smør

1 ts grønnsaksfond

1 fedd hvitløk

Kok ertene i smør og finhakket hvitløk til de er møre. Kjør blandingen jevn med en blender. Smak til med salt og pepper.

Fisken:

1 kg torskefilet, uten skinn og bein

125 g hvetemel

125 g maisenna

2 ts bakepulver

1 ss hvitløkspulver

1 ss paprikapulver

1/2 ts sort pepper

1 ts salt

1 stort egg, sammenvispet

3 dl pils

Frityrolje til steking

2 sitroner i båter til servering

Skyll og tørk av torskefiletene, del i passe store stykker og legg dem utover på kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper.

Bland sammen mel, maisenna, bakepulver, hvitløkpulver, paprikapulver, paprika, salt og pepper.

Visp egget lett sammen og bland det i melblandingen, sammen med litt og litt av ølet så du får en jevn røre uten klumper. La røren stå og svelle mens du varmer opp oljen til den 190 grader.

Dypp torskebitene i frityrrøren, så alle bitene er godt dekket. Ta dem ut av bollen med gaffel og la dem renne av seg et par sekunder før du slipper dem forsiktig frityren.

Friter 2-3 biter av gangen i 2-4 minutter, så at ikke oljen kjøles for mye ned. De skal bli gylne og lekre. Legg dem på rist, så oljen renner av og de blir sprø. Dryss over litt flaksalt og server fish and chips eller fish’n chips med ovnsbakte poteter, tartarsaus, ertepuré og sitronbåter.

 

Fish
Fish

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese