Flesk og duppe som mormor lagde det

Flesk og duppe som mormor lagde det er skikkelig husmannskost og en av de store tradisjonsrettene i Norge.

Den består av sprøstekt flesk, poteter, kålrabistappe og en hvit saus, som kalles duppe.

Flesk og duppe
Flesk og duppe som mormor lagde det
Kålrabistappe:

1 stor kålrot i terninger

2 gulrøtter

1/2 ts malt muskatnøtt

200 g smør

Fløte til det blir passe konsistens

Kok kålrot og gulrøtter møre i vann. Hell av vannet, mos grønnsakene og tilsett muskatt, smør og fløte til mosen har fin konsistens. Smak til med salt og pepper.

Duppe:

2 ss smør

3 ss hvetemel

5 dl melk

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

1 neve finhakka gressløk

Smelt smører i en kjele og rør inn melet. Spe med litt og litt av melken, mens du rører godt. Det skal bli en tykk, glatt saus. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til så sausen ikke blir brent. Smak til med salt og pepper og rør inn finhakket gressløk.

Kok poteter og stek fleskeskivene i smør. Server poteter, kålrabistappe og flesk og duppe som mormor lagde det.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese