Frankrike: Frokost i Antibes

Vi har akkurat vært i Antibes og siden frokosten på hotellet ikke var spesielt spennende, valgte vi å se etter andre alternativer. Vi fant et koselig spisested i gamlebyen som heter Les filles des micocoulier. De serverte både vanlig engelsk frokost og fransk frokost, men vi syntes det var spennende å teste noe nytt, så valget falt på galettes.

Det er en slags pannekake, helt uten gluten og med grovt mel, så vi valgte å tro at det er et sunnere alternativ. Vi kunne velge mellom flere typer fyll og om vi ville ha den servert flat eller sammenrullet. Vi valgte en av hver type og ble ikke skuffet. Den flate er fylt med fire forskjellige oster og den sammenrullede med skinke og ost. Den ble dessuten servert med en creme fraiche, tilsatt finhakket gressløk.

Det ble et deilig, mettende måltid og om du er i Antibes, kan jeg virkelig anbefale dette stedet. Vi gikk også innom to dager senere og ble rimelig imponert da servitøren husket akkurat hva vi hadde spist og drukket to dager tidligere.

Om du har lyst til å lage galette selv, er disse laget av bokhvete:

Til 4 galettes:

125 g bokhvetemel

3 dl vann

1 egg

1 teskje salt

2 ss nøytral olje

Bland mel og salt i en bolle. Lag en grop i midten og hell i egg og vann. Rør fra midten og utover, til du har en jevn røre, uten klumper. Tilsett oljen, og sørg for at blandingen er homogen. Hvis den virker for tykk, kan du tilsette litt vann. La røren hvile i kjøleskapet i minst 1 time.

Varm en stor teflonpanne over middels varme. Pensle pannen med smør og stek pannekaker på vanlig måte. Legg i ønsket fyll og brett som vist på bildet, før du legger dem over på tallerkener.

 

Du finner flere av mine reiser og restaurantbesøk HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese