Fransk kyllingrullade med béarnaisesaus er saftig kylling, fylt med asparges og kokt skinke, og rullet inn i bacon. Det er viktig å bruke bacon av god kvalitet, så ikke de krymper så veldig under steking. Jeg har brukt tørrmodnet bacon fra Jacobs. Om du har dårlig tid, kan du bruke Jacobs ferdige béarnaisesaus. Retten kan gjerne serveres til gjester og oppskriften er passe til 4 personer.
Potetene:
Potetene blir aller best om de ikke ligger i så tykt lag, så alle skivene får en fin stekeskorpe.
- 800 g poteter i tynne skiver (om skallet er pent, trenger du ikke å skrelle dem)
- Salvieblader
- Rosmarinblader
- Olivenolje
- Salt og pepper
- Fett fra steking av kyllingen
Risle olivenolje i en stor ildfast form, legg i poteter, salvie og rosmarin, dryss på salt og pepper og bland det godt sammen. Sett i ovnen på 180 grader. Når kyllingen er ferdig brunet, blander du inn stekefettet fra dem og legger kyllingen på toppen.
Kyllingen:
- 2-4 kyllingfileter, avhengig av størrelsen
- 8 skiver god kokt skinke
- 8 grønne asparges
- Noen kvister frisk estragon
- 12 skiver bacon
- Salt og pepper
- Olivero, eller en blanding av olivenolje og smør, til steking
Brett ut kyllingfiletene, bank dem litt flate, ca. 1/2 cm tykke og krydre dem med litt salt og pepper på begge sider. Om du bruker små kyllingfileter, legger du to og to sammen, så de danner 1 lang bit.
Dekk med skinke, legg 1 remse med estragon og 2 asparges på toppen. Rull stramt sammen og rull dem inn med bacon. Brun kyllingrulladene på alle kanter, bland stekefettet inn i potetene og kyllingen på toppen. Sett inn steketermometer, så di er sikker på at kyllingen blir perfekt og still inn på en kjernetemperatur 74 grader. Om du ikke kan stille inn termometeret ditt, er det bare å følge med.
Løft ut kyllingrulladene og la dem hvile i 10 minutter, mens potetene får kose seg videre i ovnen. Om du synes potetene er for bleke, kan du øke temperaturen, men da er det viktig å følge godt med.
Del kyllingen i litt tykke skiver, rett før servering og legg dem på toppen av potetene igjen. Om du ønsker, kan du servere kyllingrullade fra Toscana med en frisk salat til, men det er ikke nødvendig, siden de inneholder asparges.
Béarnaisesaus:
3 romtempererte eggeplommer
150 gram smør
2 ts tørket estragon
4 ss vann
2 ss hvitvinseddik
1 finhakket sjalottløk
Salt og pepper
La smøret smelte sakte på lav varme i en liten kjele uten å røre. Til sausen skal vi kun bruke klaret smør, som er den gjennomsiktige blanke delen som blir liggende på toppen.
Ha en liten klatt smør (ikke det smøret vi klaret i forrige punkt) i en annen (liten) kjele. Tilsett sjalottløken, og la dette surre til løken er blank. Tilsett vann, hvitvinseddik og estragon og la det koke inn til halv mengde.
Du har nå tre komponenter som skal blandes, eggeplommene, sjalottløk-, eddik- og estragonblandingen og klaret smør.
Den sikreste måten å få dette til på, er å blande komponentene over vannbad. Finn frem en kjele som er stor nok til at kjelen med sjalottløk-, eddik- og estragonblandingen får plass oppi og fyll den med varmt vann. Sett den lille kjelen oppi. Tilsett eggeplommene og bland godt.
Tilsett forsiktig litt og litt av det klarede smøret mens du rører godt (pass på slik at melkestoffene på bunnen ikke blir med).
Smak til med salt og pepper. Ønsker du en tynnere saus, kan du røre inn noen ekstra skjeer med vann på slutten. Pynt med litt frisk estragon.

Du finner flere spennende og velsmakende retter fra Frankrike her og flere retter med kylling her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din til [email protected]. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.