Første pizza i den nye pizzaovnen – kjempespennende og helt fantastisk godt

Vi var ganske spente når vi skulle steke pizza for første gang i den nye pizzaovnen og lagde deig etter alle kunstens regler. Det var litt ekstra spennende, siden vi hadde gjester, men resultatet ble over all forventning. Pizzaene var med hjemmelaget pizzasaus, fire slag ost, løk, aromasopp, spekeskinke og basilikum.

Pizzabunn:

Pizzabunnen lager jeg kvelden i forveien, formet den til 4 emner og setter den, tildekket, på kjølerommet til neste dag. Denne oppskriften gir 4 bunner tilpasset pizzaovnen.

12 dl tipo 00 mel

4 ss olivenolje

2 ts salt

2 ts honning eller sukker

1 pose tørrgjær til pizza.

Ca. 5 dl lunkent vann

Bland tipo 00 mel med olivenolje, salt, honning og gjær. Rør inn lunkent vann og elt det godt sammen. Pass på at deigen ikke blir for fast, men heller nesten litt for våt (sånn at den akkurat kan trykkes ut). La den heve i minimum 1 time. Du kan også lage deigen dagen i forveien og la den heve langsomt i kjøleskapet. Del deigen i fire og trykk hver bunn runde og flate.

Trykk ut hvert emne, så det blir skikkelig tynne bunner.

Første pizza i den nye pizzaovnen - kjempespennende og helt fantastisk godt
Første pizza i den nye pizzaovnen – kjempespennende og helt fantastisk godt

Sausen:

1 boks hakkede tomater fra Mutti

1 finhakket løk

1/2 ts pepper

1 laurbærblad

1 ss tørket oregano

2 finhakkede fedd hvitløk

1 ss tørket basilikum

Noen dråper tabasco

1 ts knust fennikel

Bland alt i en kjele og la det koke lenge, gjerne en time eller mer.

Når du har lagt på sausen, er det bare fantasien som begrenser hva du kan ha på, men husk at italienerne dynger ikke ned pizzaen med masse fyll.

Steking:

Temperaturen  på ovnen under stekingen er 430 grader. Selve stekingen går veldig fort (ca. 1 min.), så her må det følges med, så du ikke ender med kull.

Pizzaovnen er fra Forno og finnes i flere varianter.

Om du ikke har pizzaovn, kan du kjøpe pizzastein og lage den på grillen. Det blir også veldig godt.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese