Glasert pinnekjøtt med coleslaw

Glasert pinnekjøtt med coleslaw er en deilig sommervariant av pinnekjøtt, som vi fant på når vi hadde igjen en pakke pinnekjøtt etter vinteren. Vi var ganske spente, men det ble kjempegodt og vi kommer garantert til å gjøre noe lignende igjen.

Pinnekjøttet:

Pinnekjøttet vannes ut etter anvisningen på pakken. Jeg liker å vanne det ut i 2 døgn, før det dampes i kjele med bjørkepinner og vann i minimum 3 timer, gjerne lenger.

Bbq Sauce Hickory

Når pinnekjøttet er ferdig dampet, smører du det inn med BBQ-saus, jeg foretrekker Sweet Baby Ray’s Hickry & Brown Sugar (fås på Meny), men du kan gjerne bruke din favoritt. Grill kjøttet på middels varme, til det får fin farge.

Småsinte ovnspoteter:

Skrell småpoteter, hvis skallet ikke er pent, og del dem i to eller fire, avhengig av størrelsen. Risle over litt nøytral olje. Krydre med salt, pepper, paprikapulver, kajenne og chilipulver.

Stek i ovnen på 250 grader til de får en gyllen, fin farge og er gjennomstekte. Rør et par ganger under stekingen, så de får farge på alle sider.

 

Småsinte ovnspoteter  

Coleslaw:

1 pose majones

1 boks creme fraiche

½ lime, kun saften

2 ss sukker

2 ss HP saus

4 ss agurkmiks

1 ss eplesidereddik

salt og pepper

1 pose med ferdigrevet gulrot og kål

Bland alt sammen og sett kaldt til den skal brukes. Om du har lyst på litt mer jobb, kan du rive gulroten og finsnitte kålen selv.

 

Du finner grilloppskrifter for enhver smak, både forretter, hovedretter og desserter HER.

 

Glasert pinnekjøtt med coleslaw og småsinte ovnspoteter
Glasert pinnekjøtt med coleslaw og småsinte ovnspoteter

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese