Goorasa be Dama

Goorasa be Dama er en deilig kjøttgryte som serveres på goorasa, en slags pannekake.

3 løk

1/2 dl nøytral olje

4 ss tomatpuré

3 fedd knust hvitløk

3 tomater, i små terninger

5 dl vann

1 grønn paprika i terninger

500 g biff i terninger

1 ts kardemomme

1 kanelbark (eller 1 ts kanel)

Salt og pepper

 

Fres løken i olje i en gryte. Tilsett tomatpuré. tomater, krydder, hvitløk og vann,  rør godt sammen og tilsett resdekk til  la stå på middels varme i 5-10 minutter til vannet nesten er fordampet.
Kutt biff i små biter og legg i kjelen med hakket pepper, salt, kardemomme og kanel. Tilsett kjøtt og paprika, sett på lokk og la det småkoke til kjøttet er mørt, min. 10 minutter. Om gryten er for tyntflytende, kan du la den koke litt uten lokk. Smak til med salt og pepper og server sammen med goorasa.

Goorasa:

500 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 l vann
1 ts salt

Rør sammen de tørre ingrediensene og lag en grop i midten.  Hell i vannet, litt om gangen, mens du rører fra midten og utover. Resultatet blir en tykk røre. La røren stå og svelle i ca. 15 min. Smør en stekepanne med litt olje og hell i en øse med røre, som du steker på begge sider. Legg goorasaene lunt mens du steker opp hele røren. Jeg pleier å legge dem mellom to bakepapir på en plate i ovnen på 50 grader.

Goorasa be Dama
Goorasa be Dama

 

Du finner spennende oppskrifter fra alle verdenshjørner her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese